lørdag 23. mai 2009

Effektiv kortlaging, lag flere kort av samme type!

Kanskje du er en sånn som meg, som selger kortene dine for å tjene inn til neste scrappmesse? ;-) Da har du nok sett nytten av å ha flere nogen lunde like kort i boksen din du også. Jeg fant ut at mine" kunder" liker uglekortene mine i bruntoner ekstra godt, så denne gangen bestemte jeg meg for å lage en liten serie med disse kortene.

Jeg har bare laget 6 kort i dette kurset, men her kan du faktisk lage så mange du bare vil.
Jeg starter med inspirasjonskortet foran meg, eller et bilde av kortet, slik at jeg kommer i riktig modus. Da er jeg klar. Jeg kapper til mønsterpapir, matter og skrivematter, og parer det som passer sammen slik at jeg sitter med 6 bunker med papir (matte og mønsterpapir til forsiden, matte og skrivematte til innsiden.) Deretter finner jeg fram stæsj jeg har lyst til å bruke; ting som matcher og forskjellige bokstaver og rub ons og blomster. Og så river jeg litt bølgepapp og gammelt papir, og sverter det ferdig, så jeg slipper å gjøre det rett før jeg skal montere.
Dette skal jo bli uglekort, og jeg skal bruke to ugler på hvert kort. Jeg stempler opp og fargelegger stempeltrykkene. Jeg klipper de også ut.
Imens trykkene "tørker" lager jeg ferdig alle innsidene. Dette er det jeg synes er mest kjedelig når jeg lager kort. Sånn generelt. Derfor er innsidene på disse kortene stort sett like. Hvis jeg er i humør varierer jeg innsiden også. Men å lage like innsider er definitivt det raskeste.
Baksiden er samme story. Kjedelig, men jeg synes det er nødvendig å pynte bittelitt.. ;-)
Når jeg kommer til forsiden lager jeg ett og ett kort ferdig, slik at de blir litt ulike. Denne delen koser jeg meg med. Det er ikke så mye på hvert kort, så det tar ikke spesielt lang tid.
Her er det første kortet, som ble et bursdagskort til ei på jobben. Her er det korkpapir, bølgepapp, gammelt bokpapir, rosa pearlswirl, glitter-thickers, minibokstaver, en fjær, primablomster og ugler.
Kort nummer 2 ble slik. Her er det enda mindre stæsj. ;-) Det er rub ons, en liten swirl, glitter-thickers, minibokstaver, primablomster, en liten sort sommerfugl og ugler.
Kort nummer 3 har rub ons, vennskapsklistremerke, swirls, primablomster og ugler.
Kort nummer 4 har korkpapir, bølgepapp, gammelt bokpapir, blank og brun swirl, glitter-bokstaver fra nille, minibokstaver, en fjær, primablomster og ugler.
Kort nummer 5 har rub ons, minibokstaver, primablomster og ugler.
Kort nummer 6, og det siste kortet har fått på seg klistremerke om vennskap, rub ons, en swirl, primablomster og ugler.

Som du ser av disse kortene er det mønsterpapirene som gir mest til kortene, så jeg har ikke behøvd å bruke så mye stæsj, noe som gjør at dette går veldig fort. Noe som igjen er positivt når du skal selge kort for å tjene litt penger. ;-) Men de blir jo veldig fine likevel synes jeg.
Hvor lang tid dette tok? En effektiv kveld, dvs ca. 4 timer, men husk at jeg også måtte ta bilder underveis ;-) Er du litt lur og fargelegger stempeltrykk de gangene du har sjansen kan du lett spare en hel time ved å slippe å fargelegge stempeltrykkene når du skal masseprodusere slike kort.
Håper du blir inspirert til å effektivt øke mengden kort i salgboksen din av dette minikurset. :-)
Lykke til!

5 kommentarer:

 1. Nydelige uglekort, lur måte å gjøre det på

  SvarSlett
 2. Må si jeg liker siden din velig godt. Alltid spennede å gå inn og se om du har lage noe nytt.
  Og så flott allting blir. Henter masse inspirasjon her altså. Takk for at du deler.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for dette minikurset !! Veldig effektiv og så fine uglekort det ble ... :)

  SvarSlett
 4. Så flott blogg du har laget - kommer til å følge med på den!

  SvarSlett
 5. For en spennende blogg :O) Håper det kommer mer. Du lager nydelige kort :O) klem Mica

  SvarSlett