mandag 11. mai 2009

Lag dine egne "pearl swirls".

Glad i småpirk? Da passer dette perfekt ;-)

Det er to måter å gjøre dette på, jeg skal vise begge.

Du trenger et ark med swirls du har kjøpt i butikken, en scanner/kopimaskin, transparenter eller kopipapir, en nål eller en penn, og Liquid Pearls.

Finn frem arket med swirl`ene dine. Disse kan du nå putte i scanneren og scanne inn på pc`en din. Så redigerer du litt på kontrastene til du blir fornøyd, før du skriver dem ut. Enten på en transparent, eller på et vanlig kopipapir.
Jeg foretrekker den siste metoden jeg beskriver, du kan jo prøve begge metodene og se hva du liker best ;-)
Metode 1 består av å prikke hull i transparenten. Bruk et mykt underlag og en spiss nål, og prikk hull i hele swirlen.

Nå har du en "mal" som du kan bruke om igjen og om igjen. Videre kan du legge malen der du ønsker å ha swirlen. Jeg har brukt grønn kartong for tydelighetens skyld. :-) Så kan du enten prikke små hull gjennom malen, eller bruke en tynn penn eller en blyant, dersom du ikke ønsker hull i prosjektet ditt. Det er en fordel å bruke en tynn penn, for dersom du bommer litt med perlene dine vil det ikke synes like godt som et hull.

Her ser du hullene etter at malen er fjernet.Nå kan du finne fram Liquid Pearls i ønsket farge/farger, og prikke i vei oppå mønsteret.
Det er en fordel om Liquid Pearls flaska di er relativt ny og tyntflytende fortsatt, så slipper du å få spisser istedet for perler. Å riste flaska godt før bruk, samt teste ut perlene på et annet ark først så man får riktig flyt er lurt. Å lage perlene i forskjellige størrelser, og forskjellige farger gjør swirlen ekstra dekorativ. Det lønner seg å være nøye, så kanskje ditt resultat blir bedre enn mitt, som ble laget i hui og hast bare for å vise.. Metode nummer 2 består av å bruke kopipapir-kopien av swirlene dine samt en transparent.
Legg transparenten over kopien din, og lag perlene dine oppå transparenten. Her er det lettere å lage prikker i forskjellige størrelser, ettersom malen hjelper deg godt på vei. Med hullmetoden må du på en måte gjette deg fram til hvor det er pent med store og små perler, etttersom hullene har samme størrelse hele veien. I tillegg flyter perlene litt bedre utover på en transparent enn på kartong, og den blir generelt lekrere. Det er derfor jeg foretrekker denne metoden. Eneste negative med denne metoden er at du må godta at en del av transparenten synes på prosjektet ditt.

Her ligger transparenten over kopien min.

Her har jeg begynt å prikke.
Her er to av mine swirls ferdig.

Nå kan du la dem tørke og klippe rundt, før du monterer dem på ditt prosjekt.
Jo flinkere du er til å klippe jo penere blir det. Men ikke bøy for mye på transparenten, da kan perlene løsne og sprette av. Men da er det jo både å lage en ny perle. ;-) Billigere løsning, bittelitt mer hjemmelaget, og koselig tidsfordriv. ;-)

Lykke til!

3 kommentarer: